
Fotograf: Linus Hallgren
Kokospaj med fruktsallad och hallonmaräng
8 portioner
Den här pajen har ALLT! Krämig, fruktig, knaprig och med en sötsyrlig hallonmaräng på toppen. Bäst är att fylla pajskalet med kokosfyllningen dagen innan, så är det bara att toppa med fruktsallad och maräng när gästerna är på plats.
Ingredienser
8 port
Pajbotten
-
3 dl vetemjöl
-
2 msk strösocker
-
150 g smör
-
3 msk vatten
Kokosfyllning
-
1 dl strösocker
-
1 dl majsstärkelse
-
2 dl mjölk
-
1 burk à 400 ml kokosmjölk
-
2 tsk vaniljsocker
Fruktsallad
-
200 g tärnad mango
-
2 st aprikoser eller nektariner
-
2 st kiwi
-
1 st äpple
-
1 st lime, saften
Hallonmaräng
-
3 dl strösocker
-
0.5 st citron, saften
-
1.5 dl kikärtsspad
-
250 g frysta hallon