Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Kolapaj med vispad grädde och bär

Fotograf: Eva Hildén

Kolapaj med vispad grädde och bär

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
10 bitar
Den här kolapajen är syndigt god med en finstämd touch av havssalt. Herregud så gott. Och perfekt med sötsyrliga bär och vispad grädde.

Liknande recept

Chocolate chip cookie pie

Kolakladdkaka med bärgrädde

Vegansk knäckig jordgubbspaj

Ingredienser

10 bitar

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Söt pajdeg
  • 150 g smör (Eleplant)
  • Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten
Salt kola
  • 200 g smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 3 dl strösocker
  • 0.75 dl ljus sirap
  • 5 dl grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja.

  • 1 nypa flingsalt
Servering
  • 1 nypa flingsalt
  • färska bär
  • vispad grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera märken som har vispbar, växtbaserad grädde. Oftast är de baserade på soja eller havre. Läs på förpackningen så att de är gjorda för att vispas.

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

äggfrikolakolapajkolasåsmjölkfrimjölkfrittveganveganskvegetarisk

Publicerad: 1 april, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

äggfrikolakolapajkolasåsmjölkfrimjölkfrittveganveganskvegetarisk

Publicerad: 1 april, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept augusti 16, 2025

Chocolate chip cookie pie

Det här är det bästa av två världar: En gigantisk chocolate chip cookie och kladdkaka. Det är en cookie pie! Den blir både knäckig, knaprig, seg och kladdig. Omöjlig att inte älska med en kula vaniljglass.

Recept maj 21, 2025

Kolakladdkaka med bärgrädde

Recept maj 21, 2025

Vegansk knäckig jordgubbspaj

Recept februari 28, 2025

Citronmarängpaj med twist

Recept februari 24, 2025

Bakade äpplen och nötter

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.