
Krossad potatis med kantareller
Jag älskar krossad potatis. Den blir både frasig och lite mosig i konsistensen och är ihop med stekt svamp det perfekta tillbehöret till biffar, antingen färdiga eller de här rosépepparbiffarna gjorda på formbar färs.
Ingredienser
4 port
Krossad rostad potatis
-
1 kg potatis
-
75 dl olivolja
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Stekta kantareller med valnötter
-
0.5 liter kantareller
-
0.75 dl olivolja
-
1 dl finhackade valnötter
-
1 st vitlöksklyfta, riven
Dillsås
-
2 dl crème fraîche
-
1 knippe finhackad persilja
-
1 st citron, i klyftor
Rosépepparbiffar
-
500 g formbar vegofärs
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 tsk kantarellfond
-
0.5 msk mortlad rosépeppar
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar