
Fotograf: Eva Hildén
Kryddiga vegetariska vegobollar med valnötsromesco
4 portioner
De här bollarna är kryddiga i sig men serveras här också med en extremt god sås med spanska influenser. Allt på en bädd av lysande gult saffransris. Bollarna görs på formbar färs som är ett smidigt alternativ när du enkelt vill göra bollar och burgare.
Ingredienser
4 port
Valnötsromesco
-
1 st gul lök, finhackad
-
2 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 st röda paprikor, finhackade
-
2 msk olivolja
-
2 st tomater, hackade
-
2 msk olivolja
-
1 msk rödvinsvinäger
-
1 tsk paprikapulver
-
1 dl finhackade valnötter
-
1 krm salt
Vegobollar
-
500 g formbar vegofärs
-
2 tsk rökt paprika
-
1 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk mald koriander
-
1 krm cayennepeppar
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 kruka finhackad persilja
-
1 nypa salt
Saffransris
-
4 portioner ris
-
1 paket saffran