Läcker tofucurry med chapati
4 portioner
Det här är mitt favoritcurryrecept och jag äter nästan alltid för mycket när jag lagar det! Hoppa inte över steget att marinera och steka tofun först – det gör verkligen en otroligt stor skillnad för både smak och konsistens.
Ingredienser
4 port
Tofu
-
300 g tofu
-
4 tsk ljus sojasås
-
1 tsk neutral olja
-
2 tsk vatten
-
2 tsk dijonsenap
-
2 tsk torkade örter
-
1 tsk gul curry
-
0.5 tsk mald koriander
-
0.5 tsk mald spiskummin
-
2 st vitlöksklyftor
-
1 näve vetemjöl
-
2.5 dl olja till stekning
Curry
-
1.5 st gul lök, hackad
-
4 st vitlöksklyftor
-
5 msk neutral olja
-
2 msk riven ingefära
-
2 tsk gul curry
-
0.5 tsk chilipulver
-
1 tsk gurkmeja
-
1 msk tomatpuré
-
0.5 tsk salt
-
3 dl vatten
-
1 tsk majsstärkelse
-
2 msk hackad koriander, gräslök eller persilja
Chapati
-
2.5 dl fullkornsvetemjöl
-
2.5 dl vetemjöl
-
0.5 tsk salt
-
2 msk neutral olja
-
1.5 dl ljummet vatten