Långjäst rödbetsbröd med dinkel och solroskärnor
Höst är skördetid och rödbetor är inte bara en delikatess att njuta av nykokt med smör och salt – de blir också goda i brödbaket. Den rosa färgen är som mest intensiv under jäsprocessen och tappar tyvärr i färg när brödet gräddats. Betorna bidrar med saftighet och god sötma och det går lika bra med röd- som polkabetor. Göteborgaren i mig kallar detta ”brödbeta”.
Ingredienser
2 port
Skållning
-
2 dl rågkross
-
2.75 dl kokande vatten
Brödbak
-
2.5 dl fint rivna råa rödbetor
-
5 dl kallt vatten
-
15 g färsk jäst
-
2 tsk salt
-
2 msk olivolja
-
1 msk lönnsirap
-
0.5 dl solroskärnor
-
0.5 msk kummin/anis/fänkål
-
2 dl fullkornsdinkelmjöl
-
10 dl siktat dinkelmjöl
Gör såhär
Skållning
Brödbak
Receptkreatör
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.
Receptkreatör
Blomster & Bakverk
Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.