Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Långjäst rödbetsbröd med dinkel och solroskärnor

Fotograf: Annelie Andersson

Långjäst rödbetsbröd med dinkel och solroskärnor

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
2 portioner
Höst är skördetid och rödbetor är inte bara en delikatess att njuta av nykokt med smör och salt – de blir också goda i brödbaket. Den rosa färgen är som mest intensiv under jäsprocessen och tappar tyvärr i färg när brödet gräddats. Betorna bidrar med saftighet och god sötma och det går lika bra med röd- som polkabetor. Göteborgaren i mig kallar detta ”brödbeta”.

Liknande recept

Tunnbröd

Minipizza med karamelliserad lök och cannellinibönor

Manakish med za'atar

Ingredienser

2 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Skållning
  • 2 dl rågkross
  • 2.75 dl kokande vatten
Brödbak
  • 2.5 dl fint rivna råa rödbetor
  • 5 dl kallt vatten
  • 15 g färsk jäst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk lönnsirap
  • 0.5 dl solroskärnor
  • 0.5 msk kummin/anis/fänkål
  • 2 dl fullkornsdinkelmjöl
  • 10 dl siktat dinkelmjöl

Gör så här

Skållning
Brödbak

Receptkreatör

Annelie Andersson

Annelie Andersson

Blomster & Bakverk

Blomster & Bakverk

Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.

Publicerad: 5 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Annelie Andersson

Annelie Andersson

Blomster & Bakverk

Blomster & Bakverk

Blomster & Bakverk (Bladh by Bladh) av Annelie Andersson är inte bara en fantastiskt vacker bakbok, den bjuder på minst lika fantastiska bröd, frallor och andra bakverk. Inspirerande till max för bakfantasten.

Publicerad: 5 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 20, 2025

Tunnbröd

Enkelt tunnbröd till grillat på bara fyra ingredienser som görs i en torr panna på spisen. Perfekt att fylla med vegetarisk kebab.

Recept mars 10, 2025

Minipizza med karamelliserad lök och cannellinibönor

Recept februari 27, 2025

Manakish med za’atar

Recept februari 19, 2025

Glutenfria kaffefrallor

Recept februari 19, 2025

Glutenfria solrosfrallor

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.