
Lär dig syra svamp!
Ingredienser
4 port
-
500 g rensad svamp, t ex karljohan, fårticka eller ostronskivling
-
100 g gul lök
-
100 g skalade morötter
-
100 g vitkål
-
5 g vitlök
-
10 g dill
-
1 tsk kryddpepparkorn
-
15 g havssalt
-
1 dl lag från en tidigare syrning
Saltlake
-
2 dl kallt vatten
-
3 krm finkornigt havssalt
Gör så här
Receptkreatör

Fermentera 2.0
Jenny Neikells andra bok Fermentera 2.0 (Norstedts) är fylld med ännu fler inspirerande saker att syra. Varför inte testa svamp, nypon eller rotfrukter!? En riktigt kul bok för dig som gillar att nörda in dig på saker.
Receptkreatör

Fermentera 2.0
Jenny Neikells andra bok Fermentera 2.0 (Norstedts) är fylld med ännu fler inspirerande saker att syra. Varför inte testa svamp, nypon eller rotfrukter!? En riktigt kul bok för dig som gillar att nörda in dig på saker.