
Lingonsylt
Att göra sin egen lingonsylt är både enkelt och roligt. Du kan dessutom använda både färska och frysta lingon.
Ingredienser
4 port
Ingredienser
-
500 g lingon
-
1 dl vatten
-
250 g strösocker
Gör såhär
Tillagning
Om lingonsylt:
Lingonsylt är ett klassiskt tillbehör till svensk husmanskost som i sin tur har sin högsäsong under hösten och vintern. Och nu när lingonen är i säsong, varför inte passa på att göra din egen lingonsylt? Det är superenkelt, blir mycket godare när du vet att du gjort den själv och psst… du kan använda frysta bär.
Lingonen mognar i augusti–september och då är det bara att slänga dig ut i skogarna och plocka. De växer på norra halvklotet och är ett superbär, rikt på C-vitaminer och fiber. De är inte så goda råa men perfekta att göra ligonsylt, lingonsaft, lingonkompott och lingongelé på.
Receptkreatör
Om lingonsylt:
Lingonsylt är ett klassiskt tillbehör till svensk husmanskost som i sin tur har sin högsäsong under hösten och vintern. Och nu när lingonen är i säsong, varför inte passa på att göra din egen lingonsylt? Det är superenkelt, blir mycket godare när du vet att du gjort den själv och psst… du kan använda frysta bär.
Lingonen mognar i augusti–september och då är det bara att slänga dig ut i skogarna och plocka. De växer på norra halvklotet och är ett superbär, rikt på C-vitaminer och fiber. De är inte så goda råa men perfekta att göra ligonsylt, lingonsaft, lingonkompott och lingongelé på.