
Fotograf: Eva Hildén
Mandelkaka med vaniljbakad rabarber och jordgubbar
8 portioner
Mandelkakan är god som den är, men tillsammans med vaniljbakad rabarber och jordgubbar blir det en riktig midsommardröm.
Ingredienser
8 port
Mandelkaka
-
5 st bittermandel
-
200 g mandelmjöl
-
3 dl strösocker
-
2 dl vetemjöl
-
1 tsk bakpulver
-
1 msk vaniljsocker
-
200 g smör
-
1.5 dl mjölk
Vaniljbakad rabarber och jordgubbar
-
400 g rabarber
-
3 dl jordgubbar
-
1.5 dl råsocker
-
0.5 st vaniljstång
-
0.5 st citron, rivet skal och saft
Vaniljfluff
-
1.5 dl vispgrädde
-
1 dl yoghurt
-
0.5 dl florsocker
-
0.5 st vaniljstång
-
sirap från bakade rabarber och jordgubbar