Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Mannagrynsgröt med vaniljbakad rabarber

Fotograf: Mattias Kristiansson

Mannagrynsgröt med vaniljbakad rabarber

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Den här mannagrynsgröten är så lyxig! Smaksatt med kardemumma och serverad med rabarberkompott, vaniljfluff och mandelflarn.

Liknande recept

Höstgröt med kantareller

Äppelgröt med kanel

Lakritsgröt med hallon

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Bakade rabarber
  • 500 g rabarber
  • 150 g råsocker
  • 0.5 st vaniljstång
  • 0.5 st citron, rivet skal
Mandelflarn
  • 75 g smör (Eleplant)
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

    Betalt samarbete med Eleplant

    Eleplant

    smör (Eleplant)

    Som smör på alla sätt. Utom ett.
    Ett helt vanligt smör. Med den lilla parentesen att det faktiskt är helt växtbaserat och ändå både smakar och beter sig som smör. Ha på smörgåsen, baka croissanter, bryn till lingonen, allt du kan göra med smör kan du göra med Eleplant. Det är en innovation, gjord på raps- kokos- och shea tillsammans med havredryck. Den innehåller inga allergener, konserveringsmedel eller palmolja.
    Eleplant – Elevating plant based!

  • 1.5 dl mandelflagor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl råsocker
  • 2 msk grädde
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till grädde, oftast baserade på havre- eller soja. Leta i kyldisken!

  • 2 msk ljus sirap
Vaniljfluff
  • 1 dl vispgrädde
  • Växtbaserat?

    Det finns flera märken som har vispbar, växtbaserad grädde. Oftast är de baserade på soja eller havre. Läs på förpackningen så att de är gjorda för att vispas.

  • 100 g färskost
  • Växtbaserat?

    Flera märken har växtbaserade alternativ till färskost. De är antingen baserade på havre, soja eller mandel (eller en kombination). Leta i kyldisken.

  • 0.5 dl florsocker
  • 0.5 st vaniljstång
  • rabarbersirap
Mannagrynsgröt
  • 2 dl mjölk
  • Växtbaserat?

    Det finns flera växtbaserade alternativ till mjölk. Vanligast är baserade på havre- eller soja. Finns både i kyldisk och ute på hyllan.

  • 2 msk mannagryn
  • 2 tsk strösocker
  • 0.25 tsk kardemumma, mald

Gör så här

Bakade rabarber
Mandelflarn
Vaniljfluff
Mannagrynsgröt
Servera

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

frukostgrötmannagrynmannagrynsgrötvegetariskt

Publicerad: 12 april, 2024

Uppdaterad: 12 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

frukostgrötmannagrynmannagrynsgrötvegetariskt

Publicerad: 12 april, 2024

Uppdaterad: 12 oktober, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept november 6, 2025

Höstgröt med kantareller

En smakrik havrerisotto med skogens guld! I det här receptet är det fantastiskt att kunna använda nakenhavre. Gärna kulturspannmål, säger vi. En perfekt kokt risotto är ganska lös och krämig. ”Riset” – i det här fallet nakenhavret – ger ett härligt tuggmotstånd.

Recept november 6, 2025

Äppelgröt med kanel

Recept november 6, 2025

Lakritsgröt med hallon

Recept oktober 21, 2025

Havregröt med vanilj, smuldeg och bär

Recept augusti 25, 2025

Enkel grön linshummus

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.