Mannagrynsgröt med vaniljbakad rabarber
Den här mannagrynsgröten är så lyxig! Smaksatt med kardemumma och serverad med rabarberkompott, vaniljfluff och mandelflarn.
Ingredienser
4 port
Bakade rabarber
-
500 g rabarber
-
150 g råsocker
-
0.5 st vaniljstång
-
0.5 st citron, rivet skal
Mandelflarn
-
75 g smör
-
1.5 dl mandelflagor
-
1 dl vetemjöl
-
1 dl råsocker
-
2 msk grädde
-
2 msk ljus sirap
Vaniljfluff
-
1 dl vispgrädde
-
100 g färskost
-
0.5 dl florsocker
-
0.5 st vaniljstång
-
rabarbersirap
Mannagrynsgröt
-
2 dl mjölk
-
2 msk mannagryn
-
2 tsk strösocker
-
0.25 tsk kardemumma, mald