
Fotograf: Eva Hildén
Marockanska vegobollar – kefte tagine
4 portioner
Här kommer marockanska köttbullar fast vegetariska. De tillagas helt i en enkel sås fylld av värmande kryddor som smakar underbart.
Ingredienser
4 port
Bollar
-
400 g formbar vegofärs
-
0.5 dl crème fraîche
-
2 tsk paprikapulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk mald koriander
-
0.25 tsk cayennepeppar
-
2 msk finhackad persilja
-
salt
-
svartpeppar
Sås
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 msk olivolja
-
2.5 dl vatten
-
0.5 tsk mald spiskummin
-
0.25 tsk cayennepeppar
-
0.25 tsk mald kanel
-
0.25 tsk mald ingefära
-
0.25 tsk gurkmeja
-
0.25 tsk paprikapulver
-
1 nypa saffran
-
1 dl finhackad koriander
-
1 st citron, saften
-
salt
-
svartpeppar