
Fotograf: Mattias Kristiansson
Martha Stewarts äppelpaj
12 portioner
Här kommer Martha Stewarts bästa äppelpaj som jag enkelt veganiserat. Tricket är att låt äpplena stå med kryddor och socker så att de vätskar sig, sen koka ner den vätskan till en underbar sirap som sedan blandas med äpplena innan pajskalet fylls.
Ingredienser
12 port
Pajdeg
-
250 g smör
-
6 dl vetemjöl
-
1.5 msk strösocker
-
0.5 tsk salt
-
5 msk mjölk
Äppelfyllning
-
1.5 kg äpplen
-
2.5 dl strösocker
-
0.5 tsk flingsalt
-
0.5 tsk mald kanel
-
0.25 tsk mald ingefära
-
0.25 tsk mald kardemumma
-
1 nypa mald nejlika
-
0.5 dl vetemjöl
-
2 msk smält smör
-
1 msk grädde att pensla med
Servering
-
vaniljsås