
Fotograf: Christian Gustavsson
Mashawi – grillad sallad
4 portioner
Den här salladen får oss alltid att minnas trevliga sammankomster med familj och vänner när dagen är lång och grillen är tänd. Det är en sallad med mycket tyngd, vätska och krämighet. Den lite brända och rökiga smaken passar bra till grillat men gör sig även väldigt bra om man vill lyxa till sin smörgås, kanske tillsammans med lite harissa. Vi rekommenderar att du gör en större sats för att ha lite kvar efter middagen, en liten skatt färdig i kylen. Den kan stå några dagar och får egentligen bara bättre smak när allt fått sätta sig lite.
Ingredienser
4 port
-
5 st tomater
-
5 st gröna paprikor
-
2 st röda paprikor
-
2 st gröna chili
Dressing
-
0.5 dl olivolja
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
0.5 tsk spiskummin
-
citronsaft
-
salt