Frasiga, glutenfria, våfflor toppade med dill- och kaprisröra, avokado och rökig morot. En sommarklassiker du kommer att återkomma till fler gånger.
Ingredienser
4 port
Våfflor
- 3 dl kikärtsmjöl
- 1 dl rismjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk Tabasco
- 0.5 tsk salt
- 3.5 dl vatten
Rökig morot
- 3 st morot
- 1 tsk dulseflingor
- 1.5 tsk rökt salt
- 0.5 tsk vitlökssalt
- 0.5 tsk lökpulver
- 0.5 tsk krossade vitpepparkorn
- 1 msk rapsolja
- 1 msk citronsaft
- 1 krm rökarom
Dill- och kaprisröra
- 150 g färskost
- 1.5 msk kapris
- 0.5 st schalottenlök
- 3 krm Tabasco
- 2 msk citronsaft
- 0.5 st citron
- 3 msk dill
- salt
- vitpeppar