
Fotograf: Tina Mejri
Matiga vegetariska våfflor med rökig morot
8 portioner
Frasiga, glutenfria, våfflor toppade med dill- och kaprisröra, avokado och rökig morot. En sommarklassiker du kommer att återkomma till fler gånger.
Ingredienser
8 port
Våfflor
-
3 dl kikärtsmjöl
-
1 dl rismjöl
-
1.5 tsk bakpulver
-
1 tsk lökpulver
-
1 tsk vitlökspulver
-
1 tsk Tabasco
-
0.5 tsk salt
-
3.5 dl vatten
Rökig morot
-
3 st morötter
-
1 tsk dulseflingor (alg), kan uteslutas
-
1.5 tsk rökt salt
-
0.5 tsk vitlökssalt
-
0.5 tsk lökpulver
-
0.5 tsk vitpeppar
-
1 msk rapsolja
-
1 msk citronsaft
-
1 krm liquid smoke
Dill- och kaprisröra
-
150 g färskost
-
1.5 msk kapris
-
0.5 st schalottenlök, finhackad
-
3 krm Tabasco
-
2 msk citronsaft
-
0.5 st citron, rivet skal
-
3 msk finhackad dill
-
salt
-
vitpeppar
Servering
-
1 st avokado
-
0.5 st schalottenlök, finhackad
-
finhackad dill
-
citronsaft