
Fotograf: Eva Hildén
Vegetarisk Matjestårta vegostyle
10 portioner
En klassisk matjestårta fast helt vegetarisk (vegansk). Somriga smaker utan gelatin, perfekt till Midsommar.
Psst… du kan köpa agar-pulver och övriga ingredienser här (Betalt samarbete med Hemköp).
Ingredienser
10 port
Kavringsbotten
-
250 g kavring
-
50 g smält smör
Matjesfyllning
-
1 st rödlök, finhackad
-
0.5 dl saltgurka, finhackad
-
0.5 dl gräslök, finhackad
-
0.5 dl finhackad dill
-
0.5 tsk mald kryddpeppar
-
200 g rumstempeterad färskost
-
2 dl yoghurt
-
2 msk röd tångcaviar
-
salt
-
svartpeppar
-
2 dl mjölk
-
2 tsk agarpulver
Dekoration
-
skivade rädisor
-
finhackad gräslök
-
finhackad rödlök
-
röd tångcaviar
-
svart tångcaviar