Mellanösternpanna med broccoli
En rätt som alltid går hem är ugnsrostad broccoli. Man kan komplettera den på många sätt, men den här varianten med kikärter, kanel, granatäppelkärnor, tahiniyoghurt, tunnbröd och en fräsch melonsallad är en ny favorit hos oss.
Ingredienser
4 port
Ugnsrostad broccoli
-
500 g broccoli
-
3 msk olivolja
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 tsk mald kanel
-
1 tsk paprikapulver
-
havssalt
Tahiniyoghurt
-
1.5 dl yoghurt
-
1 msk tahini
-
1 tsk agavesirap
Gurk- och melonsallad
-
0.5 st cantaloupemelon
-
1 st gurka
-
4 kvistar mynta
-
1 msk extra jungfruolivolja
-
havssalt
-
svartpeppar
Till servering
-
granatäppelkärnor
-
1 st citron, i klyftor
-
hjärtsalladsblad
-
4 st fullkornstunnbröd
Gör såhär
Ugnsrostad broccoli
Tahiniyoghurt
Gurk- och melonsallad
Servering
Receptkreatör
Little Green Kitchen
David och Luise a.k.a. Green Kitchen Stories är tillbaka med en både vacker och inspirerande kokbok med mat för hela familjen. Little Green Kitchen (Norstedts) är färgsprakande, inbjudande och med lika goda recept som alltid. Plus smarta tips på hur barnen kan ta del i matlagningen.
Receptkreatör
Little Green Kitchen
David och Luise a.k.a. Green Kitchen Stories är tillbaka med en både vacker och inspirerande kokbok med mat för hela familjen. Little Green Kitchen (Norstedts) är färgsprakande, inbjudande och med lika goda recept som alltid. Plus smarta tips på hur barnen kan ta del i matlagningen.