
Msakaa – vegetarisk libanesisk moussaka
Maghmour, mnazale eller msakaa – kärt barn har många namn. Denna de- likata moussaka är en av mina många libanesiska favoriter. Min mamma brukade göra världens godaste msakaa och detta är hennes recept. Grytan är mustig, smakrik och alldeles fantastiskt god. Den är full med grönsaker, men känns ändå ”köttig” på något sätt. Msakaa kan avnjutas såväl kall som varm, gärna med bröd och grönsaks- stavar bredvid.
Ingredienser
4 port
Ingredienser
-
3 st aubergine
-
0.5 dl rapsolja
-
1 st gul lök, finhackad
-
6 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 st röd chili, finhackad
-
5 st tomater, tärnade
-
2 msk tomatpuré
-
1.5 msk torkad mynta
-
2 dl vatten
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1.5 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
-
3 msk olivolja
-
3 msk färsk persilja
Servering
-
4 st pitabröd
-
grönsaker
Gör såhär
Receptkreatör

Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.
Receptkreatör

Zeinas Green Kitchen
I Zeinas Green Kitchen (Bon- nier fakta) tar Zeina Mourtada med dig på en resa runt hela världen och bjuder på spännande mat som får det att vattnas i munnen. Smakrikt, färgglatt och frestande, men samtidigt enkelt och kul.