
Negimaki på seitan med ris och ångade grönsaker
Ingredienser
4 port
-
2 buntar salladslök
-
neutral olja till pensling
-
0.5 dl rostade sesamfrön
-
srirachasås
Seitan
-
2 liter grönsaksbuljong
-
10 st vitlöksklyftor
-
1 dl riven ingefära
-
3 dl vetegluten (seitan)
-
0.5 dl näringsjäst
-
0.5 dl ljus sojasås
Marinad
-
1 dl hoisinsås
-
0.75 dl mirin
-
0.5 dl vatten
-
2 tsk srirachasås
-
1 tsk riven ingefära
-
1 tsk sesamolja
Wokade grönsaker
-
6 st små pak choy
-
300 g shiitakesvamp
-
1 st gul lök
-
2 st vitlöksklyftor
-
2 tsk ljus sojasås
-
2 dl grönsaksbuljong
-
0.5 msk majsstärkelse
-
salt
-
svartpeppar
-
neutral olja att steka i
Servering
-
4 portioner jasminris
Gör så här
Seitan
Wokade grönsaker
Receptkreatör

Våga vara veggievore
Att bli vego är en kittlande härlig process. För många börjar det som veggivore, dvs att man äter vego mest hela tiden, medan köttet har fått en avlägsen statistroll på tallriken. Till dessa personer är boken “Våga vara Veggivore” av Cecilia Vikbladh perfekt. Boken innehåller mycket vegetariskt och veganskt, inklusive ett enkelt och säkerligen fantastiskt recept på den allt större favoriten bland vegokött: seitan.
Receptkreatör

Våga vara veggievore
Att bli vego är en kittlande härlig process. För många börjar det som veggivore, dvs att man äter vego mest hela tiden, medan köttet har fått en avlägsen statistroll på tallriken. Till dessa personer är boken “Våga vara Veggivore” av Cecilia Vikbladh perfekt. Boken innehåller mycket vegetariskt och veganskt, inklusive ett enkelt och säkerligen fantastiskt recept på den allt större favoriten bland vegokött: seitan.