Palsternackskaka med frosting
Första gången jag bakade en palsternackskaka var en sensommardag för flera år sedan när min mormor och hennes systrar kom på besök. Redan då gjorde den succé och sedan dess har jag bakat den flera gånger om – numer är den helt växtbaserad. Här får du förslag på två frostingar, en råmixad gjord på cashewnötter och en snanbvariant med köpt cream cheese. Båda är lika goda!
Ingredienser
16 port
Palsternackskaka
-
200 g palsternacka
-
1 tsk kardemummakärnor
-
5 dl vetemjöl
-
2.5 dl strösocker
-
0.5 dl psylliumhusk
-
4 tsk bakpulver
-
0.5 tsk salt
-
3.5 dl mjölk
-
1.5 dl rapsolja
Raw frosting
-
3 dl cashewnötter
-
5 st dadlar
-
1 dl vatten
-
0.5 tsk vaniljpulver
-
1 st citron, rivet skal och saft
Snabb frosting
-
300 g färskost
-
2 dl florsocker
-
2 tsk citronsaft
-
0.5 tsk vaniljpulver
Gör såhär
Kaka
Raw frosting
Snabb frosting
Receptkreatör
Värmande vego
Värmande vego (Norstedts) av Karoline Jönsson är en inspirerande kokbok fylld med växtbaserade recept som passar perfekt för kalla dagar. Boken fokuserar på rätter som ger värme och näring, med rustika och smakrika måltider skapade av svenska råvaror.
Receptkreatör
Värmande vego
Värmande vego (Norstedts) av Karoline Jönsson är en inspirerande kokbok fylld med växtbaserade recept som passar perfekt för kalla dagar. Boken fokuserar på rätter som ger värme och näring, med rustika och smakrika måltider skapade av svenska råvaror.