
Pannacotta med limemarinerade jordgubbar
En enkel och god dessert som går fint att förbereda i förväg. Perfekt att ställa fram på någon av sommarens bufféer. Utan gelatin!
Ingredienser
4 port
Ingredienser
-
4 dl grädde
-
0.5 dl mjölk
-
1 dl gelésocker
-
1 krm vaniljpulver
-
1 msk vit sirap
-
1.5 msk limesaft
-
1 st lime, rivet skal
-
8 st jordgubbar
Gör såhär
Vad är gelatin?
Gelatin är ett ämne som framställs genom kokning av kollagen, ett protein som finns i djurhudar, ben och bindväv, oftast från grisar eller kor. Det används som ett geleringsmedel i många livsmedel som godis, desserter och gelé.
Veganer och vegetarianer använder istället ofta växtbaserade alternativ som agar-agar, som utvinns ur alger, för att uppnå samma effekt.
Receptkreatör
Vad är gelatin?
Gelatin är ett ämne som framställs genom kokning av kollagen, ett protein som finns i djurhudar, ben och bindväv, oftast från grisar eller kor. Det används som ett geleringsmedel i många livsmedel som godis, desserter och gelé.
Veganer och vegetarianer använder istället ofta växtbaserade alternativ som agar-agar, som utvinns ur alger, för att uppnå samma effekt.