
Pannacotta (utan gelatin)
Pannacotta är en klassisk italiensk dessert som görs med grädde och vanilj. Serveras med bär eller frukt. (Alternativ att använda istället för gelatin finns i tipsrutan).
Du kan köpa agar-pulver och övriga ingredienser här (Betalt samarbete med Hemköp).
Ingredienser
4 port
-
5 dl grädde
-
geleringsmedel
Gör så här
Istället för gelatin:
Pannacotta är en italiensk gräddessert som består av kokt grädde, lite socker, eventuell smaksättare och geleringsmedel.
När man gör en pannacotta utan gelatin så finns det flera olika sätt att få till rätt konsistens, här kommer förslag på några.
Använd ett av följande geleringsmedel
– 1 tsk agarpulver + 4-6 msk strösocker
– 1 dl Gelésocker Multi
– 2 påsar Vegegel + 4-6 msk strösocker
– 1 tsk Vegeset + 4-6 msk strösocker
Receptkreatör
Istället för gelatin:
Pannacotta är en italiensk gräddessert som består av kokt grädde, lite socker, eventuell smaksättare och geleringsmedel.
När man gör en pannacotta utan gelatin så finns det flera olika sätt att få till rätt konsistens, här kommer förslag på några.
Använd ett av följande geleringsmedel
– 1 tsk agarpulver + 4-6 msk strösocker
– 1 dl Gelésocker Multi
– 2 påsar Vegegel + 4-6 msk strösocker
– 1 tsk Vegeset + 4-6 msk strösocker