
Pappardelle di cinghiale (vegetarisk)
Ingredienser
4 port
Tillagning
-
3 msk olivolja
-
1 st gul lök
-
2 st morot
-
1 st selleristjälk
-
400 g vegofärs
-
1 msk tomatpuré
-
1 kvist rosmarin
-
1 kvist persilja
-
2 dl rött vin
-
1 burk à 400 ml passerade tomater
-
400 g pasta
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
-
parmesanost
Glutenfritt?
Servera med glutenfri pasta.
Gör så här
Världens godaste pastarätt?
När Taste Atlasutsåg världens godaste pastarätt 2024 så blev det en italiensk pappardelle di cinghiale.
Pappardelle di cinghiale är en traditionell italiensk rätt från Toscana där breda bandpasta, pappardelle, serveras med en ragu gjord på vildsvin (cinghiale). Ragun tillagas långsamt med rött vin, tomater, örter och grönsaker, vilket ger en mustig och rik smak.
Jag vegofierade den här rätten enkelt med vegofärs och det blev magiskt gott.
Receptkreatör
Världens godaste pastarätt?
När Taste Atlasutsåg världens godaste pastarätt 2024 så blev det en italiensk pappardelle di cinghiale.
Pappardelle di cinghiale är en traditionell italiensk rätt från Toscana där breda bandpasta, pappardelle, serveras med en ragu gjord på vildsvin (cinghiale). Ragun tillagas långsamt med rött vin, tomater, örter och grönsaker, vilket ger en mustig och rik smak.
Jag vegofierade den här rätten enkelt med vegofärs och det blev magiskt gott.