Fotograf: Lena Klang Ahlgren
Patatas bravas
4 portioner
Patatas bravas finns i nästan alla spanska barer och restauranger. Även om recepten skiljer sig åt ser grunden väldigt lik ut: Det handlar om potatis som råsteks eller friteras och som serveras med en tomatsås och en aioli. Rätten passar lika bra som tapas eller som ett rejält tillbehör till något kallskuret.
Ingredienser
4 port
-
1 kg fast potatis
-
0.5 dl olivolja
-
1 tsk salt
Bravasås
-
0.5 st gul lök
-
3 st vitlöksklyftor
-
4 msk olivolja
-
2 st tomater
-
1 msk paprikapulver
-
1 tsk cayennepeppar
-
1.5 dl grönsaksbuljong
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Fuskaioli
-
1 dl crème fraîche
-
1 dl majonnäs
-
1 st vitlöksklyfta
-
salt
-
1 nypa cayennepeppar
Garnering
-
färsk gräslök eller persilja