Pinocchiotårta
Ingredienser
8 bitar
Sockerkaksbotten
-
0.75 dl mjölk
-
1 dl kikärtsspad
-
1.5 dl strösocker
-
2.5 dl vetemjöl
-
2 tsk vaniljsocker
-
2 tsk bakpulver
Maräng
-
1.5 dl kikärtsspad
-
2.5 dl strösocker
-
1 msk potatismjöl
-
2 msk mandelflagor
Vaniljkräm
-
2 dl grädde
-
1 msk strösocker
-
1.5 msk majsstärkelse
-
1 tsk vaniljsocker
Till servering
-
2.5 dl vispgrädde
-
ev. sötning, t ex strösocker, florsocker eller lönnsirap
-
färska bär, t ex hallon, jordgubbar och smultron
Gör så här
Sockerkaksbotten
Maräng
Vaniljkräm
Lägga ihop tårtan
Receptkreatör
Mattias Kristiansson
Chefredaktör VEGO
Vegofavoriter
I den här maffiga boken har han samlat precis det - den allra godaste maten han någonsin ätit. Alla de bästa favoriterna, från frestande förrätter till imponerande huvudrätter, sallader, grytor och desserter.
Receptkreatör
Mattias Kristiansson
Chefredaktör VEGO
Vegofavoriter
I den här maffiga boken har han samlat precis det - den allra godaste maten han någonsin ätit. Alla de bästa favoriterna, från frestande förrätter till imponerande huvudrätter, sallader, grytor och desserter.