Lycka – en pizza med chokladkräm med hasselnötter
Nutellapizza har alla hört talas om, men det här är den bättre, grymmare, vuxnare och sjukt mycket godare varianten. Nötter och choklad i en sammansmält kombination som inte är alltför söt. Här är det noga med råvarorna, så lägg krutet på nötter och choklad av hög kvalitet — det är enkelheten som utgör storheten i denna lycka!
Ingredienser
4 port
Lycka - före ugnen
- 1 st boll pizzadeg, se recept
- 1.5 dl gianduja, se recept
Lycka - efter ugnen
- 0.5 dl salta rostade frön
- 3 dl chokladglass
Gianduja
- 150 g mörk choklad, 60 %
- 75 g skalade hasselnötter
- 50 g florsocker
Pizzadeg - den snabba
- 300 g vatten
- 50 g mjölk
- 550 g tipo 00-mjöl
- 10 g oraffinerat salt
- 20 g olivolja
- 25 g färsk jäst