
Fotograf: Mattias Kristiansson
Pizza med örtpesto, päron, valnöt och picklad fänkål
6 portioner
Gör din egen örtpesto och blanda med crème fraîche. Med en fet, krämig grund behöver du inte ost på din pizza. Det här ger exakt allt det där fylliga och härliga som osten annars ger. Plus att du kan vara kreativ med andra toppingar, som picklad fänkål, päron och valnötter.
Ingredienser
6 port
Örtpesto
-
1 knippe dill
-
1 knippe basilika
-
1 knippe persilja
-
1 dl solrosfrön
-
1 klyfta vitlöksklyfta, riven
-
1 dl kallpressad rapsolja
-
2 dl crème fraîche
Picklad fänkål
-
1.5 dl vatten
-
1 dl strösocker
-
0.5 dl ättiksprit (12 %)
-
1 st fänkål
Topping
-
1 dl valnötter
-
2 st päron
Pizzadeg
-
200 g surdeg
-
500 g vatten, ca 25 grader
-
750 g vetemjöl special
-
50 g dinkelmjöl
-
25 g salt
Om Open New Doors
Open New Doors Bahnhof var ett växtbaserat café och bageri i en gammal tågstation i Sya utanför Mjölby. Erika Frost som drev stället kommer att fortsätta med liknande verksamhet fast på ny plats. Håll koll på deras instagram @opennewdoors.