Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Pizza med rökig rotselleri och senapsfraîche

Fotograf: Eva Hildén

Pizza med rökig rotselleri och senapsfraîche

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
8 portioner
Här kommer en pizza inspirerad av julskinka. Ja, fast med rökig rotselleri, senapskräm och krispigt ströbröd. En kul twist med smaker som alla känner igen.

Liknande recept

Pizza med fänkålskorv och salladslök

Vegetarisk julskinka på seitan

Glutenfri pizza

Ingredienser

8 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 1 förpackning kyld pizzadeg
  • 1 klyfta rotselleri
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 dl crème fraîche
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

  • 3 msk grov senap
  • 2 msk ströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

julpizzajulskinkapizzarotselleri

Publicerad: 1 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

julpizzajulskinkapizzarotselleri

Publicerad: 1 november, 2024

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept januari 29, 2025

Pizza med fänkålskorv och salladslök

Ett av mina finaste pizzaminnen är från Pizzeria Mozza i Los Angeles som drivs av legenden Nancy Silverton. Måstet på hennes restaurang, som alla äter, är pizzan med fänkålskorv och fänkålspollen. Det här var min sista resa innan jag blev vegan och jag var väldigt snabb med att ta fram en vegansk version, en version som nu är förfinad till perfektion. Pizzan toppas alltså med fänkålspollen, något som kan vara svårt att få tag på i Sverige, men som smakar som om fänkål var en exklusiv parfym som du välsignar din pizza med precis vid servering.

Recept december 3, 2024

Vegetarisk julskinka på seitan

Recept november 22, 2024

Glutenfri pizza

Recept oktober 30, 2024

Lycka – en pizza med chokladkräm med hasselnötter

Recept oktober 7, 2024

Pizza med butternutpumpa, ricotta och salvia från Ooni

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.