
Fotograf: Mattias Kristiansson
Potatisbullar med en twist: Indisk aloo tikki chaat
4 portioner
Det här är en indisk street food-rätt som har allt jag älskar: potatis, kryddigt och kladdigt. Jag tar genvägen via frysta potatisbullar och även om det kanske inte är den vackraste rätten så är den så himla god och omfamnande.
Ingredienser
4 port
Potatisbullar
-
800 g potatisbullar
Rostade kikärter
-
2 burk à 400 g kikärter
-
2 msk rapsolja
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk chilipulver
-
0.5 tsk salt
Korianderchutney
-
1 kruka färsk koriander
-
1 kruka färsk mynta
-
2 st grön chili
-
2 st lime, saften
-
0.5 dl vatten
Servering
-
yoghurt
-
tamarindchutney
-
granatäppelkärnor