Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Upptäck
  • Artiklar
  • Menyer
  • Kost & Hälsa
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
  • Bli medlem
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk Pumpasoppa med spindelnät

Fotograf: Linus Hallgren

Vegetarisk Pumpasoppa med spindelnät

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Pumpasoppa är en klassiker i Halloweentider och här dekoreras den med ett spindelnät av crème fraîche.

Liknande recept

Palsternackssoppa med vitlökskrutonger

Aş - kurdisk bönsoppa

Tomatsoppa med bröd

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
Pumpasoppa
  • 1.5 kg butternutpumpa
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk olivolja
  • 1.5 liter vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 2 tsk torkad salvia
  • salt
  • peppar
Spindelnät
  • crème fraîche
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera lite syrligare växtbaserade alternativ till crème fraîche. Vanligast är att hitta baserade på soja eller havre. Även en naturell yoghurt går bra. Leta i kyldisken.

Gör så här

Pumpasoppa

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

halloweenpumpapumpasoppaveganveganskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 30 oktober, 2018

Uppdaterad: 4 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

halloweenpumpapumpasoppaveganveganskvegetarisktvegovegomagasinet

Publicerad: 30 oktober, 2018

Uppdaterad: 4 januari, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept oktober 17, 2025

Palsternackssoppa med vitlökskrutonger

Den här milda palsternackssoppan med curry serveras med fördel med knapriga vitlökskrutonger. Krutonger är perfekt att göra på dagsgammalt bröd.

Recept augusti 25, 2025

Aş – kurdisk bönsoppa

Recept augusti 18, 2025

Tomatsoppa med bröd

Recept augusti 12, 2025

Barigoule med saffransbakad tofu

Recept augusti 6, 2025

Vegetarisk gochujangsoppa

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.