Punjabi chole – kryddig vegetarisk indisk kikärtsgryta
4 portioner
Här kommer en kryddig kikärtsgryta från Punjab-regionen i norra Indien. Den får smak av bland annat svart te, vitlök, spiskummin och ingefära. En av mina absoluta favoriter just nu.
Ingredienser
4 port
-
2.5 dl torkade kikärter
-
8 dl vatten
-
2 tsk svart te
-
2 st torkad röd chili
-
1 bit kanelstång
-
2 st kardemummakapslar
-
2 st lagerblad
Kryddor
-
0.5 dl rapsolja
-
1 tsk hel spiskummin
-
2 msk riven ingefära
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
2 st grön chili, finhackad
-
1 st rödlök, finhackad
-
1 msk tomatpuré
-
2 dl krossade tomater
-
1 tsk gurkmeja
-
1 tsk mald koriander
-
1 tsk chilipulver
-
1 tsk garam masala
-
1 tsk mangopulver
-
1 nypa salt