
Puylinser med aubergine, tomat och yoghurt
För att underlätta har jag ugnsrostat auberginerna. Om du vill ha riktigt rökig smak på fruktköttet är det dock bäst att lägga dem direkt på spislågan (om du har en gasspis). Jag lägger aluminiumfolie över spislågorna när jag gör det här (och sticker hål i den så att lågorna kan ta sig igenom), sedan vänder jag auberginerna med en lång tång så att de får ordentligt med färg runt om. Den här metoden kan vara ganska kladdig, men fördelen är att det bara tar 15-20 minuter i stället för en timme. Dessutom får man en intensivare röksmak. Rätten kan lagas upp till 3 dagar i förväg, men vänta med att tillsätta yoghurten till strax före servering. Förvara i kylskå- pet till dess.
Ingredienser
4 port
Ingredienser
-
4 st aubergine
-
300 g körsbärstomat
-
160 g puylinser
-
2 msk olivolja
-
1.5 msk citronsaft
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
3 msk oreganoblad
-
100 g yoghurt
-
0.75 tsk salt
-
1 nypa svartpeppar
Gör såhär
Receptkreatör

Simple
I Yotam Ottolenghis nya bok Simple (Tukan Förlag) bjuder han på samma smakrika mat, mycket med inspiration från Mellanöstern, men här i ett något enklare format än vi är vana vid. Duka upp en färgrik buffé, lyxa till frukosten eller släng ihop en enkel middag.
Receptkreatör

Simple
I Yotam Ottolenghis nya bok Simple (Tukan Förlag) bjuder han på samma smakrika mat, mycket med inspiration från Mellanöstern, men här i ett något enklare format än vi är vana vid. Duka upp en färgrik buffé, lyxa till frukosten eller släng ihop en enkel middag.