
Fotograf: Eva Hildén
Nästan rå vegetarisk rödbetsbiff med senapssås
4 portioner
Tänk dig en vegetarisk råbiff gjord på rödbetor. Serverad med klassiska tillbehör som saltgurka, kapris och lök. Kan ätas som en enkel förrätt eller som en varmrätt tillsammans med friterad potatis.
Ingredienser
4 port
Nästan rå rödbetsbiff
-
200 g rödbeta
-
4 st tomater
-
1 burk à 400 g kikärtor
-
2 msk rapsolja
-
1 msk kapris, hackad
-
flingsalt
-
svartpeppar
Senapssås
-
0.5 dl senap
-
1 msk dijonsenap
-
1 msk strösocker
-
0.5 msk vitvinsvinäger
-
0.5 tsk salt
-
svartpeppar
-
1 dl rapsolja
Friterad potatis
-
700 g potatis
-
2 liter vatten
-
2 msk vitvinsvinäger
-
2 liter rapsolja
-
salt
Servering
-
2 msk kapris
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
0.5 dl finhackad persilja
-
2 msk saltgurka, finhackad