
Fotograf: Mattias Kristiansson
Rispapperschips med asiatisk kronärtskocksröra
12 st
Om du friterar bitar av rispapper får du krispiga chips på bara några sekunder. Toppa med den här krämiga röran med kronärtskockshjärtan och asiatiska smaker som vitlök, sesam, sambal oelek och koriander. Trevligt drinktilltugg eller förrätt.
Ingredienser
12 st
Friterade rispapperschips
-
3 st rispapper
-
rapsolja att fritera i
Asiatisk kronärtskocksröra
-
1 burk kronärtskockshjärtan
-
1 dl majonnäs
-
0.5 dl crème fraîche
-
1 tsk sambal oelek
-
1 tsk sesamolja
-
2 tsk riven ingefära
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
1 st salladslök, finhackad
-
1 msk finhackad koriander
-
salt
Topping
-
svarta sesamfrön
-
röd tångcaviar
-
färsk koriander
-
limeklyftor