
Fotograf: Pernilla Sjöholm
Vegetarisk smörgåsbakelse
4 portioner
Inget kalas utan tårta! För att passa på buffébordet lagar vi en mindre variant med klassisk fyllning. Sist vi bjöd på denna på ett knytkalas sa en äldre släkting: ”Stackars er veganer som inte får smaka på den här smörgåstårtan. Den var fantastisk.” Vi väntade med att säga att det var vårt veganska bidrag tills tallriken var slickad.
Ingredienser
4 port
-
4 skivor formfranska
-
2 dl crème fraîche
-
2 tsk tångcaviar
-
2 tsk vegetarisk kaviar på tub
-
2 tsk finhackad dill
-
0.5 st rödlök, finhackad
-
1 tsk citronsaft
-
1.5 dl majonnäs
-
2 skivor vegansk skinka, hackad
-
2 msk vegetarisk leverpastej
-
1 msk hackad smörgåsgurka
-
salt
Topping
-
salladsblad
-
tångcaviar
-
polka- och gulbeta