
Fotograf: Mattias Kristiansson
Smörgåstårta à prinsess
10 portioner
Det här kan vara en av de vackraste smörgåstårtor vi sett, inspirerad av en klassisk prinsesstårta. Fyllningen består av en röra med kronärtskocka och sparris, en krämig potatissallad med tångcaviar och en färskoströra med citron. Ja, den ser svår ut att göra, men är så mycket enklare än man tror. Testa!
Ingredienser
10 port
-
16 skivor formfranska
Kronärtskocksröra med sparris
-
2 burkar kronärtskockshjärtan
-
1 bunt sparris
-
salt
-
svartpeppar
Potatissallad
-
1 kg kokt potatis, tärnad
-
1 st grönt äpple, finhackat
-
1 st rödlök, finhackad
-
2 dl crème fraîche
-
2 dl majonnäs
-
1 st citron, saften
-
1 burk röd tångcaviar
-
3 msk finhackad dill
-
salt
Färskoströra med citron
-
300 g färskost
-
1 dl crème fraîche
-
1 st citron, rivet skal
-
2 msk finhackad gräslök
-
salt
Dekoration
-
1 st gurka
-
3 st tomater