
Fotograf: Mattias Kristiansson
Röda linsvåfflor med grekisk sallad och fetaostkräm
4 portioner
Blötlagda röda linser kan användas till så mycket. Här mixas de med kikärtsmjöl eller rismjöl, bakpulver och vatten till en tjock smet. Sen är det bara att grädda frasiga våfflor och toppa med det du känner för.
Ingredienser
4 port
Röda linsvåfflor
-
2 dl röda linser
-
2 dl vatten
-
1 dl kikärtsmjöl eller rismjöl
-
2 tsk bakpulver
-
0.5 tsk gurkmeja
-
1 tsk salt
Grekisk sallad med kikärter
-
2 st tomater, skivade
-
1 st rödlök, tunt skivad
-
0.5 st gurka, skivad
-
2 burkar à 400 g kikärter
-
1 näve kalamataoliver
-
torkad oregano
-
salt
-
svartpeppar
-
olivolja
Fetaostkräm
-
150 g fetaost, grovt smulad
-
2 dl yoghurt
-
salt
-
svartpeppar