
Fotograf: Linus Hallgren
Vegetarisk rödbetsburgare med rökig ajvar
4 portioner
Rödbetor och valnötter passar så bra ihop. Speciellt i en vegetarisk burgare. Här serveras med en rökig ajvarröra.
Ingredienser
4 port
Rödbetsburgare
-
400 g rödbetor
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 dl havregryn
-
0.5 dl citron, saften
-
0.5 dl majsstärkelse
-
1 burk à 400 g vita bönor
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
-
olivolja att pensla med
Valnötsröra
-
1 dl ajvar
-
1.5 dl valnöt
-
1 skiva vitt bröd
-
2 msk olivolja
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
0.5 dl citron, saften
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
0.5 tsk salt
Servering
-
4 st hamburgerbröd
-
1 nypa babyspenat
-
1 st rödlök, skivad