
Fotograf: Eva Hildén
Rostad pumpahummus med kikärter och dukkah
8 portioner
Den här färgglada hummusen på pumpa smakar underbart. Inte minst av strösslet dukkah över.
Ingredienser
8 port
Rostad pumpahummus
-
500 g butternutpumpa
-
1 msk olivolja
-
1 burk à 400 g kikärter
-
2 msk olivolja
-
2 msk tahini
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
1 st apelsin, rivet skal
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Rostade kikärter
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 msk olivolja
-
1 tsk paprikapulver
-
1 nypa salt
-
1 nypa svartpeppar
Dukkah – nöt- och fröblandning
-
0.5 dl hasselnötter
-
1.5 msk sesamfrön
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk mald koriander