
Rostade morötter med morotshummus
Ingredienser
4 port
-
2 msk korianderfrön
-
chiliflakes
-
flingsalt
-
olivolja
Rostade morötter
-
800 g morötter, delade på längden
-
4 st vitlöksklyftor
-
2 msk riven ingefära
-
2 msk olivolja
-
2 krm chiliflakes
Morotshummus
-
0.5 sats rostade morötter, se ovan
-
1 burk à 400 g kikärter
-
1 msk pressad citronsaft alt. äppelcidervinäger
-
0.5 dl olivolja
-
2.5 dl vatten
-
1 tsk salt
-
1 msk riven ingefära
-
0.5 tsk lönnsirap eller agavesirap
Gör så här
Rostade morötter
Morotshummus
Receptkreatör

Musslor & morötter – Vardagsrecept på hållbara råvaror
I Louise Johanssons bok Musslor & morötter – Vardagsrecept på hållbara råvaror (Natur & Kultur) så finns det väldigt mycket vegomat att frossa i. Billiga råvaror, men grymma tips på hur du kan boosta dem med smaker via både tillagningssätt och kryddor.
Receptkreatör

Musslor & morötter – Vardagsrecept på hållbara råvaror
I Louise Johanssons bok Musslor & morötter – Vardagsrecept på hållbara råvaror (Natur & Kultur) så finns det väldigt mycket vegomat att frossa i. Billiga råvaror, men grymma tips på hur du kan boosta dem med smaker via både tillagningssätt och kryddor.