
Fotograf: Eva Hildén
Satayspett med jordnötssås
4 portioner
Det här är en riktig street food-klassiker som de flesta har ätit. Jordnötssåsen ska ha lite hetta som balanseras upp med svalkan från gurksalladen. Det här är en rätt som kan göras hur tråkig som helst, men som här är smått fantastisk.
Ingredienser
4 port
Satayspett
-
400 g vegobitar
-
2 dl kokosgrädde
-
2 tsk gurkmeja
-
2 msk palmsocker eller råsocker
-
4 msk vegetarisk fisksås
Jordnötssås
-
2 dl kokosgrädde
-
2 dl vatten
-
1.5 dl jordnötssmör
-
1 st lime, rivet skal och saft
-
2 tsk chiliflakes
-
0.5 dl finhackade jordnötter
Gurksallad
-
0.5 dl vitvinsvinäger
-
0.5 dl strösocker
-
0.75 dl vatten
-
1 nypa salt
-
1 st gurka, tunt skivad
-
2 st schalottenlökar, tunt skivade
-
2 msk riven ingefära
-
1 st röd chili, tunt skivad
-
1 msk finhackad koriander
Servering
-
4 portioner kokt jasminris