
Fotograf: Julia Tuvesson
Snabb vegetarisk chili med svarta bönor och jalapeños
4 portioner
En mustig vegetarisk chili med svarta bönor, jalapeño och kryddor som oregano, kanel och spiskummin. Servera med syrad lök och crème fraîche.
Ingredienser
4 port
-
1 st gul lök, finhackad
-
3 st vitlöksklyftor, finhackade
-
1 st jalapeño, finhackad
-
3 msk tomatpuré
-
2 burkar à 400 ml krossade tomater
-
4 dl vatten
-
2 tsk rökt paprikapulver
-
1 msk torkad oregano
-
1 krm mald kanel
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk råsocker
-
1 tsk mörk sojasås
-
1 tsk dijonsenap
-
1 st grönsaksbuljongtärning
-
2 burkar à 400 g svarta bönor
-
0.5 st lime, saften
-
salt
-
svartpeppar
Servering
-
färsk koriander
-
syrad lök
-
1 dl körsbärstomater, halverade
-
1 dl crème fraîche