
Fotograf: Tina Mejri
Spansk tortilla
6 portioner
Det kanske vanligaste man kan hitta på en tapasbar är potatisomelett – tortilla. Ja, det brukar faktiskt vara så att en tapasbar bedöms efter hur bra tortilla de serverar.
Tortillan har några regler, som att potatisen inte får bli mosig utan fortfarande ska ha en fast kärna. Löken får absolut inte bli bränd utan precis lagom karamelliserad. Tar man med sig det så kan man göra en riktigt god potatisomelett.
Ingredienser
6 port
Stanning
-
2 dl kikärtsmjöl
-
2 dl vatten
-
1 dl grädde
-
1 tsk vitlökspulver
-
0.5 tsk paprikapulver
-
0.5 tsk salt
Tortilla
-
500 g fast potatis
-
1 st gul lök, skivad
-
2 msk olivolja
-
3 st vitlöksklyftor, pressade
-
2 msk hackad persilja
-
salt
-
svartpeppar