Vegetarisk svartpeppartofu med kokosris
2 portioner
Här är det riktigt mycket smaker på en gång! Kryddig tofu som du svänger ihop snabbt under tiden som ditt krämiga kokosris kokar.
Ingredienser
2 port
Kokosris
-
1.5 dl jasminris
-
2 dl kokosmjölk
-
1 dl vatten
-
0.5 tsk salt
-
0.5 tsk gurkmeja
-
1 st lagerblad
-
0.5 tsk mald kardemumma
-
0.5 tsk mald koriander
Svartpeppartofu
-
1 msk ättiksprit (24 %)
-
1 msk strösocker
-
1 tsk svartpeppar
-
0.25 tsk fem kryddor
-
3 msk ljus sojasås
-
1 st vitlöksklyfta, riven
-
10 g riven ingefära
-
2 msk olja
-
270 g tofu
-
0.5 st rödlök, tunt skivad