Annonsör

  • Om oss
  • Kontakt
  • Recept
  • Vegonytt
  • Menyer
  • Äta vego
    • Äta vego – så gör du
    • Vego & Barn
    • Vego & träning
  • Arkiv
  • Rabatter
  • Om oss
  • Kontakt
  • Bli medlem
  • Logga in
Sök
  • Bli medlem
  • Logga in

Hem › Vegetarisk svartpeppartofu

Fotograf: Mattias Kristiansson

Vegetarisk svartpeppartofu

En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform som ej är ifylld.
En stjärnform fylld med färg.
4 portioner
Det här var faktiskt en av de rätter som fick mig att älska tofu och inse hur användbar den är. Den är god att servera med kokt jasminris eller för effekt, svart ris.

Liknande recept

Stekt blomkål med vitvinssås

Krispiga nudelpannkakor med röd curry

Asiatisk bowl med tofu, gurksallad och srirachamajo

Ingredienser

4 port

Tänk på detta när du portionsomvandlar!
  • Tillagningstiden kan påverkas och val av form/kokkärl kan behöva justeras.
  • Mängder och mått under ”Gör så här” ändras inte.
  • 400 g champinjoner
  • 400 g tofu
  • 1 dl majsmjöl
  • 150 g smör
  • Mjölkfritt?

    Det finns flera olika märken av växtbaserat smör (margarin). Leta i kyldisken tills du hittar just din favorit.

  • 2 st gula lökar
  • 2 st röd chili
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 5 msk riven ingefära
  • 5 msk ketjap manis
  • 5 msk ljus sojasås
  • 5 msk mörk sojasås
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk svartpepparkorn

Gör så här

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

asiatisksojasvartpeppartofuveganveganskvegetariskvegovegomagasinetyotam

Publicerad: 11 mars, 2020

Uppdaterad: 9 mars, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Receptkreatör

Mattias Kristiansson

Mattias Kristiansson

Chefredaktör VEGO

asiatisksojasvartpeppartofuveganveganskvegetariskvegovegomagasinetyotam

Publicerad: 11 mars, 2020

Uppdaterad: 9 mars, 2025

Dela
Facebook
X
LinkedIn
Kopiera länk
Skriv ut

Liknande recept

Recept maj 20, 2025

Stekt blomkål med vitvinssås

Att steka blomkål gör att den får en krispig fin yta och en mjuk, mjäll insida. Här får den puttra i vitt vin för extra smak för att sedan serveras med vitvinssås, potatis och tångcaviar.

Recept maj 5, 2025

Krispiga nudelpannkakor med röd curry

Recept april 30, 2025

Asiatisk bowl med tofu, gurksallad och srirachamajo

Recept april 28, 2025

Vegetarisk färsgryta med smaker från Balkan

Recept april 23, 2025

Smöriga bönor och sparris i buljong

Signa upp på vårt nyhetsbrev

Bli medlem

Få tillgång till över 5000+ recept, artiklar och vegoguider!

Bli medlem idag

Målet med VEGO är att göra det så himla enkelt för just dig att äta vego. För vegomat är inte krångligt, det är gjort i ett kick och smakar fantastiskt.

  • Recept
  • Vegonytt
  • Veckomenyer
  • Om oss
  • Kontakt

Oxenstiernsgatan 33
114 27 Stockholm

redaktionen@vegomagasinet.se

08-799 62 01

© 2025 Vegomagasinet

Välkommen till Vego!

Denna hemsida använder cookies

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår webbplats. Genom att klicka på "Godkänn alla" får vi bättre statistik, vilket leder till en förbättrad användarupplevelse.

Läs mer om vår integritetspolicy

Nödvändiga
Godkänn alla
Hantera cookies

Hantera cookies

Funktionell

Kategorin "Funktionell" innehåller cookies som är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera smidigt och för att förbättra din surfupplevelse. Dessa cookies möjliggör olika funktioner som gör vår webbplats mer användarvänlig och effektiv.

Marknad

Kategorin "Marknad" omfattar cookies som används för att analysera och förbättra våra marknadsföringsinsatser. Dessa cookies hjälper oss att förstå hur du interagerar med vår webbplats och ger oss insikter för att optimera vårt innehåll och våra annonser, för att säkerställa att de är relevanta för dina intressen.

Personlig

Kategorin "Personlig" innehåller cookies som förbättrar användarupplevelsen genom att lagra information om dina preferenser och interaktioner på vår webbplats. Detta gör att vi kan skräddarsy innehåll och rekommendationer efter dina individuella behov, vilket ger en mer personlig och engagerande upplevelse.