Tagliatelle med yoghurt och muskotnöt
En krämig yoghurtpasta som kryddas upp med varma kryddor som muskotnöt och kanel. Friskhet från syra och pigghet från persilja.
Ingredienser
4 port
-
0.5 dl olivolja
-
3 st gula lökar
-
4 st vitlöksklyftor
-
1 krm mald kanel
-
1 krm riven muskotnöt
-
1 tsk torkad mynta
-
1 st citron, rivet skal och saft
-
5 dl yoghurt
-
0.5 dl finhackad persilja
-
salt
-
svartpeppar
-
4 portioner tagliatelle
Gör såhär
Om muskotnöt
Muskotnöten kommer ursprungligen från Indonesien men odlas nu även i Sydamerika och Västindien. Muskotträdet kan bli upp till 20 meter högt och själva muskotnöten är trädets frö. Nöten finner du innanför ett tjockt skal, men när du köper den i butiken är det borttaget, så att du enkelt kan riva ner den i såser och gratänger. Ta bara inte för mycket då den lätt tar över. Med sin lätt peppriga smak passar den extra bra till krämiga grönsaks- och rotfruktsrätter, men glöm inte att även ha i lite i dina småkakor nästa gång du bakar.
Receptkreatör
Om muskotnöt
Muskotnöten kommer ursprungligen från Indonesien men odlas nu även i Sydamerika och Västindien. Muskotträdet kan bli upp till 20 meter högt och själva muskotnöten är trädets frö. Nöten finner du innanför ett tjockt skal, men när du köper den i butiken är det borttaget, så att du enkelt kan riva ner den i såser och gratänger. Ta bara inte för mycket då den lätt tar över. Med sin lätt peppriga smak passar den extra bra till krämiga grönsaks- och rotfruktsrätter, men glöm inte att även ha i lite i dina småkakor nästa gång du bakar.