Tomat, mangold och spenat med rostad mandel
Den här rätten är perfekt oavsett hur den serveras: varm eller kall. De tillagade grönsakerna kan förvaras i kylskåpet i upp till en dag, låt dem bara bli rumstempererade eller varma före servering. Strö över mandelspånen allra sist.
Ingredienser
6 port
-
60 ml olivolja
-
50 g mandelspån
-
0.5 tsk paprikapulver
-
1.5 tsk kumminfrön
-
2 st vitlöksklyftor, tunt skivade
-
2 burk à 400 g plommontomater
-
500 g mangold, stjälkarna tunt skivade och bladen grovt hackade
-
130 g spenat, grovt strimlad
-
2 st limefrukter: 1 tsk finrivet skal, 2 msk saft
-
35 g mynta, grovt hackad
-
35 g dill, grovt hackad
-
8 st salladslökar, skurna i 1 cm stora bitar
-
salt
Gör såhär
Receptkreatör
Simple
I Yotam Ottolenghis nya bok Simple (Tukan Förlag) bjuder han på samma smakrika mat, mycket med inspiration från Mellanöstern, men här i ett något enklare format än vi är vana vid. Duka upp en färgrik buffé, lyxa till frukosten eller släng ihop en enkel middag.
Receptkreatör
Simple
I Yotam Ottolenghis nya bok Simple (Tukan Förlag) bjuder han på samma smakrika mat, mycket med inspiration från Mellanöstern, men här i ett något enklare format än vi är vana vid. Duka upp en färgrik buffé, lyxa till frukosten eller släng ihop en enkel middag.