
Fotograf: Eva Hildén
Trepepparbiffar, rostade morötter med rökig yoghurt och örtigt grönt
4 portioner
Jag gillar när middagar känns generösa. Det handlar inte om att pilla med en massa detaljer, arrangera uppläggningar med pincett eller ens använda dyra råvaror. De här biffarna är maxade med peppar vilket ger en kittlande hetta. Morötterna med rökig dressing är inspirerade av en av mina matidoler, Dorie Greenspan. Du kan förbereda både biffar och morötter, bara att värma på när det är dags. Även yoghurten går bra att förbereda.
Ingredienser
4 port
Trepepparbiffar
-
500 g formbar vegofärs
-
1 st gul lök, finhackad
-
1 tsk torkad grönpeppar
-
1 tsk rosépeppar
-
1 tsk svartpeppar
-
salt
Rostade morötter med rökig yoghurt
-
0.5 dl äppelcidervinäger
-
0.5 dl olivolja
-
2 msk lönnsirap
-
1 msk rökt paprikapulver
-
1 tsk mald spiskummin
-
0.5 tsk cayennepeppar
-
1 tsk salt
-
1 kg morötter
-
2 dl yoghurt
Örtigt grönt
-
1 st broccolistånd
-
200 st svartkål
-
1 st vitlöksklyftor, skivade
-
2 msk olivolja
-
1 kruka finhackad mynta
-
0.5 st citron, saften
-
salt
-
svartpeppar