Ugnsrostad butternutpumpa med bräserade linser och vinägrett
Oavsett om man är vegan eller inte så älskar man den här rätten. Servera den gärna som ett tillbehör på buffébordet.
Ingredienser
4 port
-
750 g butternutpumpa
-
1.5 dl olivolja
-
1 tsk mald spiskummin
-
1 tsk rökt paprikapulver
-
flingsalt
-
svartpeppar
-
1 st hel vitlök, klyftorna separerade och med skal
-
2 st gula lökar, finhackade
-
0.5 st fänkålsstånd, skuret i tunna skivor
-
250 g puylinser
-
1 liter grönsaksbuljong
-
2 st lagerblad
-
4 kvistar timjan
-
2 msk hasselnötsolja
-
3 msk rödvinsvinäger
-
1 liten näve babyspenat
Gör såhär
Receptkreatör
Vegankokboken
Vegankokboken (Pagina förlag) av Sue Quinn gör resan in i veganvärlden superenkel. Här finns enkla tips och tricks, men framförallt ännu enklare och väldigt vällagad mat. Grundrecept, aptitretare, huvudrätter, soppor, sallader, pasta, sötsaker... Vad du än är sugen på så hittar du något här.
Receptkreatör
Vegankokboken
Vegankokboken (Pagina förlag) av Sue Quinn gör resan in i veganvärlden superenkel. Här finns enkla tips och tricks, men framförallt ännu enklare och väldigt vällagad mat. Grundrecept, aptitretare, huvudrätter, soppor, sallader, pasta, sötsaker... Vad du än är sugen på så hittar du något här.