
Fotograf: Ulrika Pousette
Vegetarisk Asiatisk brysselkålswok med jordnötssås
4 portioner
Hanna: Jag har aldrig varit ett fan av den gräddstuvade brysselkålen som serveras på julbordet. Därför skapade jag min egen brysselkålssallad som är marinerad i en jättegod asiatisk dressing. Helt magisk. När jag sedan fick lite över provade jag att woka salladen och servera den med jordnötssås och nudlar. Tadaa! Här får du alltså inspiration till två rätter: en brysselkålssallad och en brysselkålswok.
Ingredienser
4 port
Brysselkålssallad
-
500 g brysselkål
-
2 tsk riven ingefära
-
2 st vitlöksklyftor, pressade
-
1 st röd chili, finhackad
-
0.5 st lime, saften
-
2 msk olja
-
1 msk vatten
-
2 msk ljus sojasås
-
2 msk sesamfrön
Jordnötssås
-
0.5 dl jordnötssmör
-
0.5 st lime, saften
-
1 tsk riven ingefära
-
2 tsk ljus sojasås
-
4 droppar Tabasco
-
3 tsk varmt vatten