
Fotograf: Mattias Kristiansson
Vackraste vegetariska smörgåstårtan
12 portioner
Här kommer en hyfsat klassisk smörgåstårta fylld med bland annat kronärtskockspesto med sparris och potatissallad. En garanterad succé! Om du vill kan du lägga tid på att fläta gurkskivor i ett vackert mönster.
Ingredienser
12 port
-
16 skivor formfranska, med kanterna bortskurna
Kronärtskockspesto
-
1 knippe sparris
-
2 burkar kronärtskockshjärtan
-
2 msk olivolja
-
1 dl finhackad dill
-
1 st vitlöksklyfta, pressad
-
salt
-
svartpeppar
Hyfsat klassisk potatissallad
-
600 g kokt potatis
-
1 knippe finhackad gräslök
-
1 st rödlök, finhackad
-
1 dl finhackad dill
-
1 burk röd tångcaviar
-
1 dl majonnäs
-
1 dl yoghurt
-
1 st citron, saften
-
salt
Krämig majonnäsröra
-
2 dl majonnäs
-
2 dl yoghurt
Topping
-
Här kan du toppa med sådant du har hemma och tycker är fint: Sparris, salladsblad, skivad avokado, citronklyftor, tomater, tångkaviar, rädisor mm.